Ekonomika

Google otvoril v Poľsku nový cloudový uzol

TASR, 14. apríla 2021 13:13

Charge d'affaires amerického veľvyslanectva Bix Aliu poznamenal, že americké spoločnosti investovali v Poľsku zhruba 60 miliárd USD.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Varšava 14. apríla (TASR) - Americký technologický gigant Google spustil v stredu nový cloudový uzol vo Varšave, prvý v strednej a východnej Európe. Výška investície dosiahla takmer 2 miliardy USD (1,68 miliardy eur).

Poľský premiér Mateusz Morawiecki nový uzol privítal a vyhlásil, že zabezpečí „lepšie služby pre súkromné aj verejné subjekty“ a posilní bezpečnosť, pretože údaje sa budú uchovávať v Poľsku.

„Dúfame, že nový región Google Cloud pomôže pri zotavení sa z pandémie nového koronavírusu a prispeje k rozmachu digitálnej ekonomiky v Poľsku a v susedných krajinách,“ uviedla vo vyhlásení Magdalena Dziewgucová, manažérka poľskej cloudovej divízie Google.

Charge d'affaires amerického veľvyslanectva Bix Aliu poznamenal, že americké spoločnosti investovali v Poľsku zhruba 60 miliárd USD.

Poľské hospodárstvo sa vlani prepadlo do recesie v dôsledku pandémie a s ňou spojených obmedzení. Očakáva sa však, že sa tento rok vráti k rastu.

Vláda vo Varšave kladie dôraz na rozvoj technologického sektora. Americký gigant Microsoft minulý rok oznámil, že v Poľsku investuje miliardu dolárov na rozšírenie svojich prevádzok vrátane nového regionálneho cloudového centra.

Google a Microsoft patria medzi svetových lídrov v poskytovaní cloudových služieb. Okrem poplatkov za takéto služby sú cloudoví operátori schopní zozbierať obrovské množstvo dát, čo otvára množstvo ďalších možností na dosiahnutie výnosov.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:57

Ruská ekonomika v 1. štvrťroku mala zrýchliť rast na 5,4 %
Ruské centrum pre makroekonomické analýzy varovalo, že inflácia zostáva vysoká.

sk
dnes 18:48

Súd v Petrohrade zmrazil ruské aktíva talianskej banky Unicredit
UniCredit bola jednou z ručiteľských bánk v rámci zmluvy o výstavbe závodu na spracovanie zemného plynu, ktorá bola ukončená v dôsledku západných sankcií.

sk
dnes 18:08

Vedúci ekonomický index v USA v apríli klesol
Hlavný index sa za šesť mesiacov od októbra 2023 do apríla 2024 znížil o 1,9 %, čo je výrazne menej ako pokles o 3,5 % v predchádzajúcom šesťmesačnom období.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac