Zahraničie

Google dočasne deaktivuje aktuálne informácie o premávke v Izraeli

TASR, 24. októbra 2023 12:45

Spoločnosť Google doplnila, že tieto opatrenia prijala po konzultácii s miestnymi predstaviteľmi v záujme bezpečnosti obyvateľov Izraela.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Londýn 24. októbra (TASR) - Informácie o dopravnej situácii a hustote premávky v Izraeli sú v aplikáciách Google Maps a Waze momentálne nedostupné. Podľa televízie Sky News to v utorok pre izraelskú spravodajskú stránku Geektime potvrdil hovorca americkej spoločnosti Google.

K odstaveniu tejto služby došlo v čase, keď sa Izrael zrejme chystá spustiť svoju vojenskú operáciu v palestínskom pásme Gazy, ktorej deklarovaným cieľom je zničenie radiálnej organizácie Hamas. Jej komandá prenikli 7. októbra do miest, dedín a kibucov na juhu Izraela a vraždili a terorizovali tam civilistov i vojakov. Okrem toho viac ako 200 ľudí odvliekli ako rukojemníkov do pásma Gazy.

Spoločnosť Google doplnila, že tieto opatrenia prijala po konzultácii s miestnymi predstaviteľmi v záujme bezpečnosti obyvateľov Izraela. Nateraz však neuviedla, či budú spomínané funkcie deaktivované aj používateľom Google Maps a Waze v pásme Gazy.

Televízia Sky News vo svojom spravodajstve pripomenula, že spoločnosť Google podnikla podobný krok aj vlani, keď po tom, ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu, vypla tamojším obyvateľom aktualizácie o dopravnej situácii.

"Ako sme to v konfliktných situáciách urobili aj v minulosti i v reakcii na vyvíjajúcu sa situáciu v regióne sme dočasne zakázali možnosť vidieť aktuálne informácie o premávke a vyťaženosti," objasnil hovorca Google Maps, pričom dodal, že sa tak stalo v záujme bezpečia miestnych komunít.




Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 22:01

Šéf WHO: Útok na Rafah by sa mohol skončiť masakrom
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prisľúbil, že zlikviduje zostávajúcich bojovníkov palestínskeho militantného hnutia Hamas v Rafahu.

sk
včera 21:50

USA pre zlé počasie presunuli výstavbu móla pri Gaze do prístavu Ašdod
Plávajúcu konštrukciu a stovky vojakov teda presunuli do prístavu Ašdod na juhozápade Izraela, približne 30 kilometrov severne od palestínskej enklávy.

sk
včera 21:08

Ruský súd o pol roka predĺžil väzbu dvom oceňovaným divadelníčkam
Berkovičová pred časom verejne odsúdila ruskú inváziu na Ukrajinu a napísala aj emotívne protivojnové básne.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac