Zahraničie

Google a Twitter reagovali na obvinenie,že napomáhajú rastu extrémizmu

TASR, 5. júna 2017 6:09

Predstavitelia oboch spoločností uvádzajú, že pracujú na zlepšení technológie na identifikáciu a odstránenie nevhodného obsahu, vrátane vyjadrení a zložiek vzťahujúcich sa k terorizmu.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Londýn 5. júna (TASR) - Google a Twitter reagovali v nedeľu na obvinenie britskej premiérky Theresy Mayovej, že internetové spoločnosti napomáhajú teroristickým útokom, pretože poskytujú extrémistickým názorom "bezpečný priestor, ktorý potrebujú na svoj rast".

Predstavitelia oboch spoločností vo svojich vyhláseniach uvádzajú, že pracujú na zlepšení technológie na identifikáciu a odstránenie nevhodného obsahu, vrátane vyjadrení a zložiek vzťahujúcich sa k terorizmu.

Nick Pickles, šéf verejnej politiky spoločnosti Twitter v Británii zdôraznil, že pokračujú "v rozširovaní využitia technológií v rámci systematického prístupu k odstraňovaniu tohto typu obsahu".

Spoločnosť Google konštatovala, že "spolupracuje s vládou a mimovládnymi organizáciami pri riešení týchto náročných a komplexných problémov a že zdieľa záväzok vlády zabezpečiť, že teroristi nebudú mať hlas online."

Londýnska polícia sa podľa tlačovej agentúry AP nevyjadrila, akú úlohu, ak vôbec nejakú, mali pri sobotňajšom nočnom útoku sociálne siete alebo informácie z internetu.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 21:17

EÚ zaradí štyri ruské propagandistické médiá na sankčný zoznam
O rozšírení sankčného zoznamu sa musí ešte oficiálne rozhodnúť v takzvanom písomnom konaní, ktoré sa očakáva to do konca týždňa.

sk
dnes 21:03

Flámske mimovládky upozornili na nelegálne dodávky zbraní do Izraela
Cez prístav v Antverpách a letisko v Lige sa do Izraela údajne prepravilo vyše 253 ton munície a iných smrtiacich zbraní, a to bez toho povinného tranzitného povolenia.

sk
dnes 21:00

Muž s nožom zranil vo Švajčiarsku viacerých ľudí, polícia ho zadržala
K incidentu došlo v meste Zofingen, približne 60 kilometrov západne od Zürichu.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac